Benodigde interesse(s)

  • HBO
  • Data & Algorithms
  • SQL

Wat krijg je

  • Trainingen gericht op jouw afstudeertraject
  • Een uitdagende afstudeeropdracht
  • € 1000 vergoeding of € 500 en lease auto
  • Professionele begeleiding
  • Sparren met andere afstudeerders en collega’s
  • Twee vakantiedagen per maand

Wat je gaat doen

Info Support biedt zijn beheerdiensten aan via zijn speciaal hiervoor ingerichte beheerafdeling Managed Services. Binnen deze afdeling is het SQL/BI team verantwoordelijk voor alle Microsoft SQL Server zaken. Jij helpt hen met jouw afstudeeronderzoek verder door te inventariseren aan welke eisen en wensen een SQL backup Teststraat moet voldoen en ontwerpt deze vervolgens!

Omschrijving

Er wordt correctief, innovatief en preventief beheer uitgevoerd. Daarnaast is het mogelijk om Product Support af te sluiten. Hierbij kan de klant een beroep doen op de databasekennis en -expertise van het SQL/BI team, waardoor de klant geen of minder investeringen hoeft te doen in specialistisch technologische kennis.

Naast het uitvoeren van diverse soorten beheer, adviseert het SQL/BI team klanten bij het maken van keuzes voor de database-infrastructuuromgeving, rekening houdend met de beheerwensen en –eisen van de klanten t.a.v. onder andere kosten, down-time, dataverlies, performance, disaster recovery.

Verantwoordelijkheden

Eén van de verantwoordelijkheden van het SQL/BI team is te zorgen dat er goede backups worden gemaakt van de SQL Server databases. Daarnaast moet worden gegarandeerd dat deze backups – indien nodig – teruggezet kunnen worden. Om dit te testen moet periodiek voor elke database op een testomgeving een backup worden teruggezet. Zowel het terugzetten van een backup die beschikbaar is op de SQL omgeving, als het terugzetten van een niet lokale SQL Backup moet worden meegenomen in het testen. Met dit laatste geval wordt ook het proces getest m.b.t. het aanvragen van een specifieke back-up bij de infrastructuurbeheerders.

Vanwege de diverse SQL omgevingen met de vele databases die door het SQL/BI team worden beheerd, kost het uitvoeren van deze testen veel tijd.

Het SQL/BI team wil graag op een testomgeving een “backup restore teststraat” hebben, waarmee backups van verschillende omgevingen automatisch kunnen worden teruggezet. Hiermee hoopt het SQL/BI team onder andere een betere dekking te bereiken en meer database backups te kunnen testen in minder tijd. Daarnaast wil het SQL/BI team hiermee zelf meer inzicht krijgen om de klant beter te kunnen informeren over de backup-restore testen.

Heel fijn dat iedereen hier elkaar wil helpen
Erik – Software Engineer en oud-afstudeerder

Onderzoek

Je inventariseert de eisen en wensen waaraan deze SQL backup teststraat voor het SQL/BI team moet voldoen. Naast het technisch kunnen restoren van databases verschillende SQL server versies, edities, TDE e.d., kijk je ook naar hoe de administratie er hiervoor uit moet zien. Zo kan er naar de klanten toe worden aangetoond dat elke database periodiek is getest. Tevens moet de administratie aangeven welke databases van welke omgeving aan de beurt zijn om te worden getest.

Je ontwerpt een SQL backup teststraat die aan de eisen en eventuele wensen voldoet.

In overleg met de opdrachtgever wordt een proof-of-concept opgesteld voor deze SQL backup teststraat. Deze proof-of-concept moet kunnen aantonen of een SQL backup teststraat haalbaar is vanuit technisch en administratief oogpunt.

Afstuderen bij Info Support

Sollicitatieprocedure

1

Kennismakingsgesprek

Je voert een kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs Werving & Selectie. Het geeft jou een beeld van Info Support en we kijken samen naar je achtergrond, werkervaring, vaardigheden, ambities en drijfveren.

2

E-assessment

Is er een wederzijdse klik, dan plannen we een selectiegesprek in. Ook ontvang je een uitnodiging voor een online assessment en onze Devskiller. Het e-assessment bestaat uit een cognitieve capaciteitentest, een persoonlijkheidsvragenlijst en een drijfveren test. De resultaten van het e-assessment en de Devskiller maken onderdeel uit van het selectiegesprek.

3

Selectiegesprek

Je voert het selectiegesprek met een van onze Business Unit Managers, een Technisch Screener en de Adviseur Werving & Selectie. Tijdens dit gesprek staan we stil bij je consultancy skills, persoonlijkheid en vakinhoudelijke kennis.

4

Contractondertekening

Na het selectiegesprek vindt een evaluatie van het gesprek plaats en koppelen we de uitkomst hiervan zo snel mogelijk aan je terug. Bij een positieve uitkomst, ontvang je van ons een contractaanbieding. Als je besluit in te gaan op de aanbieding, teken je jouw contract met een van onze directeuren. Als er geen aanbieding komt, lichten we je persoonlijk toe op welke gronden we tot die beslissing zijn gekomen.

Meld je aan voor deze opdracht

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.