Benodigde interesse(s)

 • HBO
 • Software Architecture
 • SQL
 • Data & Algorithms

Wat krijg je

 • Trainingen gericht op jouw afstudeertraject
 • Een uitdagende afstudeeropdracht
 • € 1000 vergoeding of € 500 en lease auto
 • Professionele begeleiding
 • Sparren met andere afstudeerders en collega’s
 • Twee vakantiedagen per maand

Wat je gaat doen

Ben jij een echte data man of vrouw? En wil je na je afstudeerperiode alles weten over de kwaliteit van data en het belang van geen fouten in Business Intelligence Software of onvoorziene wijzigingen in (bron)systemen. Dan is deze afstudeeropdracht voor jou gereserveerd!

Omschrijving

Business Intelligence is bij middelgrote en grote organisaties niet meer weg te denken. In vrijwel alle lagen van de organisatie zijn medewerkers voor hun dagelijkse werkzaamheden steeds vaker afhankelijk van de rapportages en analyses die door de verschillende Business Intelligence (BI) systemen geproduceerd worden. Datakwaliteit is hierbij van cruciaal belang.

Medewerkers nemen doorgaans belangrijke beslissingen op basis van informatie afkomstig uit Business Intelligence systemen. Wanneer rapportages en/of analyses fouten bevatten doordat de kwaliteit van de onderliggende data onvoldoende is kan dit enorme nadelige gevolgen hebben voor de organisatie.

Het is dus erg belangrijk dat de kwaliteit van de data niet afneemt door fouten in de BI software en/of door andere onvoorziene wijzigingen in de (bron)systemen. Maar hoe kunnen we nu het beste aantonen en controleren dat dit niet het geval is?

Het is natuurlijk mogelijk om na iedere verversing van de gegevens in het datawarehouse enkele basale checks te doen.
Zo is het in sommige gevallen een optie om het aantal rijen tussen de bron en het datawarehouse te vergelijken. Een andere mogelijkheid is om een aantal rijen één op één te vergelijken tussen de bron en het datawarehouse. Het is echter erg tijdrovend en vervelend om dit iedere keer met de hand te doen na elke verversing van het datawarehouse. Het ligt dus voor de hand om zoveel mogelijk van deze controles te automatiseren.

Ervaren collega’s die mijn opdracht interessant vonden, hielpen mij zelfs in hun vrije tijd
Berwout – Software Engineer en oud-afstudeerder

Onderzoek

Ontwerp en ontwikkel een framework voor het beheren en uitvoeren van data kwaliteitscontroles voor Business Intelligence systemen. Het framework moet bestaan uit één of meerdere building blocks waarmee het mogelijk is om op een eenvoudige wijze verschillende soorten data kwaliteitscontroles toe te voegen en te wijzigen. De controles dienen geautomatiseerd te worden uitgevoerd, wellicht als onderdeel van het laadproces van het datawarehouse. Tevens dient het framework aan te sluiten bij de BI referentiearchitectuur van Info Support.Voor het realiseren van het framework zul je ook een onderzoek moeten doen. Zo dien je te onderzoeken welke kwaliteitscontroles er mogelijk zijn en welke de meeste toegevoegde waarde hebben. Hiernaast is het van belang dat je de mogelijkheden onderzoekt om deze controles geautomatiseerd uit te voeren in een framework dat inzetbaar is binnen de verschillende BI projecten van Info Support. Je onderzoeksresultaten pas je uiteindelijk in de praktijk toe om deze te bevestigen.Samengevat zal de opdracht het volgende omvatten:

 • Onderzoek welke datakwaliteitscontroles er interessant en mogelijk zijn voor datawarehouse systemen;
 • Onderzoek de mogelijkheden om deze kwaliteitscontroles geautomatiseerd uit te voeren in een framework;
 • Ontwerp en implementeer het framework.

Afstuderen bij Info Support

Sollicitatieprocedure

1

Kennismakingsgesprek

Je voert een kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs Werving & Selectie. Het geeft jou een beeld van Info Support en we kijken samen naar je achtergrond, werkervaring, vaardigheden, ambities en drijfveren.

2

E-assessment

Is er een wederzijdse klik, dan plannen we een selectiegesprek in. Ook ontvang je een uitnodiging voor een online assessment en onze Devskiller. Het e-assessment bestaat uit een cognitieve capaciteitentest, een persoonlijkheidsvragenlijst en een drijfveren test. De resultaten van het e-assessment en de Devskiller maken onderdeel uit van het selectiegesprek.

3

Selectiegesprek

Je voert het selectiegesprek met een van onze Business Unit Managers, een Technisch Screener en de Adviseur Werving & Selectie. Tijdens dit gesprek staan we stil bij je consultancy skills, persoonlijkheid en vakinhoudelijke kennis.

4

Contractondertekening

Na het selectiegesprek vindt een evaluatie van het gesprek plaats en koppelen we de uitkomst hiervan zo snel mogelijk aan je terug. Bij een positieve uitkomst, ontvang je van ons een contractaanbieding. Als je besluit in te gaan op de aanbieding, teken je jouw contract met een van onze directeuren. Als er geen aanbieding komt, lichten we je persoonlijk toe op welke gronden we tot die beslissing zijn gekomen.

Meld je aan voor deze opdracht

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.