Benodigde interesse(s)

 • HBO
 • Software Architecture
 • Machine learning

Wat krijg je

 • Trainingen gericht op jouw afstudeertraject
 • Een uitdagende afstudeeropdracht
 • € 1000 vergoeding of € 500 en lease auto
 • Professionele begeleiding
 • Sparren met andere afstudeerders en collega’s
 • Twee vakantiedagen per maand

Wat je gaat doen

Met de opkomst van Deep learning/Machine Learning komen er steeds meer mogelijkheden tot onze beschikking. Een voorbeeld hiervan is het herkennen van gezichten en emotie. Dat klinkt natuurlijk gaaf, maar hoe maken we dit toepasbaar in de praktijk en waar en hoe levert dit toegevoegde waarde?

Omschrijving

Tijdens deze opdracht ga je aan de slag om deze mogelijkheden toe te passen bij een usability* test. Momenteel wordt er bij dergelijke tests al gauw gedacht aan een complex proces in een laboratorium met eye tracking mogelijkheden, observaties, dikke rapporten en lange testen. Een duur proces dat je meestal niet uitvoert binnen je project.

Eye tracking wordt al veel toegepast bij usability testing en hiervoor zijn ook betaalbare devices beschikbaar. Maar hoe kunnen de huidige ontwikkelingen van gezicht- en emotieherkenning met behulp van Deep learning/Machine Learning hier bij toegepast worden? Iemand voert bijvoorbeeld een bepaalde handeling uit in een applicatie of zoekt ergens naar en daardoor is deze persoon minder vrolijk of ondanks het zoeken is de persoon blij.

Usability testing

“Usability is de bruikbaarheid van een product voor een specifieke doelgroep om specifieke doelen effectief, efficiënt en met voldoening te bereiken in een specifieke context.”

(ISO 9241-411 standaard definitie)

Interessante URL’s:

Het is super prettig om met superslimme collega’s te werken
Thomas – BPM Consultant en oud-afstudeerder

Onderzoek

Info Support is op zoek naar een enthousiaste student die wil afstuderen met deze uitdagende afstudeeropdracht. De opdracht bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Je onderzoekt de mogelijkheden van de “Emotion & Facial recognition” die gebruikt/toegepast kunnen worden bij usability testing. Je gaat aan de slag met vragen als: Welke mogelijkheden zijn er in de markt beschikbaar voor “Emotion & Facial recognition” en hoe werken deze toepassingen (denk hierbij aan Cortana Intelligence)?
 • Uiteindelijk schrijf je een adviesrapport over het toepassen van Emotion Based Usability testing en bouw je een Proof of Concept om te bewijzen dat je advies werkt.

Deliverables

 • Plan van Aanpak
 • “Emotion & Facial recognition” onderzoek + adviesrapport
 • Functioneel Ontwerp
 • Technisch Ontwerp

Proof of Concept van Eye tracking en Emotion recognition

Afstuderen bij Info Support

Sollicitatieprocedure

1

Kennismakingsgesprek

Je voert een kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs Werving & Selectie. Het geeft jou een beeld van Info Support en we kijken samen naar je achtergrond, werkervaring, vaardigheden, ambities en drijfveren.

2

E-assessment

Is er een wederzijdse klik, dan plannen we een selectiegesprek in. Ook ontvang je een uitnodiging voor een online assessment en onze Devskiller. Het e-assessment bestaat uit een cognitieve capaciteitentest, een persoonlijkheidsvragenlijst en een drijfveren test. De resultaten van het e-assessment en de Devskiller maken onderdeel uit van het selectiegesprek.

3

Selectiegesprek

Je voert het selectiegesprek met een van onze Business Unit Managers, een Technisch Screener en de Adviseur Werving & Selectie. Tijdens dit gesprek staan we stil bij je consultancy skills, persoonlijkheid en vakinhoudelijke kennis.

4

Contractondertekening

Na het selectiegesprek vindt een evaluatie van het gesprek plaats en koppelen we de uitkomst hiervan zo snel mogelijk aan je terug. Bij een positieve uitkomst, ontvang je van ons een contractaanbieding. Als je besluit in te gaan op de aanbieding, teken je jouw contract met een van onze directeuren. Als er geen aanbieding komt, lichten we je persoonlijk toe op welke gronden we tot die beslissing zijn gekomen.

Meld je aan voor deze opdracht

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.