Benodigde interesse(s)

 • HBO
 • Data & Algorithms
 • PowerBI
 • T-SQL

Wat krijg je

 • Trainingen gericht op jouw afstudeertraject
 • Een uitdagende afstudeeropdracht
 • € 1000 vergoeding of € 500 en lease auto
 • Professionele begeleiding
 • Sparren met andere afstudeerders en collega’s
 • Twee vakantiedagen per maand

Wat je gaat doen

Performance is van essentieel belang. Jij wilt toch ook in een split second het gewenste resultaat te krijgen? Denk aan een vraag via Google. Wie gaat er nog langer dan vijf seconde wachten op resultaat? Tijdens deze afstudeeropdracht ligt de focus op de performance van Data Solutions en de Extract Transform en Load (ETL) processen bij Datawarehouse Solutions binnen de Unit Data Solutions van Info Support.

Omschrijving

Bij het ontwerpen of ontwikkelen van een oplossing is performance altijd een erg belangrijke requirement. Wat nog wel eens wordt vergeten, is dat performanceverbetering niet een eenmalig, maar een continu proces van monitoring en aanpassing. Daarnaast zijn er veel verschillende factoren die invloed hebben op de performance en staat de informatie vaak verspreid over diverse locaties. Om het proces goed te kunnen monitoren en hierop te acteren dient deze informatie verzameld en gevisualiseerd te worden.

Tijdens deze afstudeeropdracht ligt de focus op de performance van Data Solutions en vooral de Extract Transform en Load (ETL) processen bij Datawarehouse Solutions binnen de Business Unit Data Solutions van Info Support.

Je kunt tijdens je afstuderen werken met de nieuwste technieken
Bram – Software Engineer en oud-afstudeerder

Onderzoek

Onderzoek de factoren die het meest van belang zijn bij de performance van Extract Transform en Load (ETL) oplossingen van een datawarehouse en waar deze informatie vandaan gehaald kan worden. Denk hierbij aan SQL Server 2016, SQL Server Integration Services (SSIS) Log, Info Support Control Environment (ISCE) et cetera.

Met behulp van PowerBI moet de informatie in een monitoring dashboard beschikbaar gesteld worden.

Het tweede deel van de opdracht bestaat uit het bouwen van een performance datawarehouse, waarin de informatie over de belangrijkste factoren uit het onderzoek worden verzameld. De performance informatie van de ETL processen die (mogelijk) komen uit diverse bronnen moeten verzameld, geschoond en geïntegreerd worden.

De performance datawarehouse zal zo ontworpen en ontwikkeld moeten worden dat deze flexibel is en dus eenvoudig is uit te breiden en bij diverse projecten van Info Support ingezet kan worden.

Met behulp van PowerBI moet de informatie in een monitoring dashboard beschikbaar gesteld worden, bijvoorbeeld de trend van doorlooptijden van processen, gefaalde/succesvolle processen et cetera.

Afstuderen bij Info Support

Sollicitatieprocedure

1

Kennismakingsgesprek

Je voert een kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs Werving & Selectie. Het geeft jou een beeld van Info Support en we kijken samen naar je achtergrond, werkervaring, vaardigheden, ambities en drijfveren.

2

E-assessment

Is er een wederzijdse klik, dan plannen we een selectiegesprek in. Ook ontvang je een uitnodiging voor een online assessment en onze Devskiller. Het e-assessment bestaat uit een cognitieve capaciteitentest, een persoonlijkheidsvragenlijst en een drijfveren test. De resultaten van het e-assessment en de Devskiller maken onderdeel uit van het selectiegesprek.

3

Selectiegesprek

Je voert het selectiegesprek met een van onze Business Unit Managers, een Technisch Screener en de Adviseur Werving & Selectie. Tijdens dit gesprek staan we stil bij je consultancy skills, persoonlijkheid en vakinhoudelijke kennis.

4

Contractondertekening

Na het selectiegesprek vindt een evaluatie van het gesprek plaats en koppelen we de uitkomst hiervan zo snel mogelijk aan je terug. Bij een positieve uitkomst, ontvang je van ons een contractaanbieding. Als je besluit in te gaan op de aanbieding, teken je jouw contract met een van onze directeuren. Als er geen aanbieding komt, lichten we je persoonlijk toe op welke gronden we tot die beslissing zijn gekomen.

Meld je aan voor deze opdracht

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.