Benodigde interesse(s)

  • HBO
  • Jenkins, Sonar, Protractor/selenium, Grunt
  • Software Architecture

Wat krijg je

  • Trainingen gericht op jouw afstudeertraject
  • Een uitdagende afstudeeropdracht
  • € 1000 vergoeding of € 500 en lease auto
  • Professionele begeleiding
  • Sparren met andere afstudeerders en collega’s
  • Twee vakantiedagen per maand

Wat je gaat doen

Wil jij alles weten van zaken als Jenkins, Sonar en Grunt? En wil je met je afstudeeronderzoek problemen van een traditionele build oplossen en met een Proof of Concept aantonen dat jouw nieuwe build efficiënter is? Lees dan snel verder!

Omschrijving

Bij klanten van Info Support wordt het javascript framework: AngularJS steeds vaker toegepast. Bij grote webapplicaties ontwikkelen meerdere projectteams aan kleinere delen die op een later moment worden samengevoegd tot één grote webapplicatie. Dit alles is om het nog enigszins beheersbaar te houden in verband met de enorme codebase. Projectteams ontwikkelen dus in hun eigen project op een versiebeheersysteem als GIT. Op het moment dat de webapplicatie via het build-proces gebuild gaat worden voor een deployment, moeten alle kleinere projecten van de teams op kwaliteitseisen worden gecontroleerd. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het uitvoeren van jsHint, coverage, unit- en e2e-testen. Projecten die slagen voor de kwaliteitseisen zullen worden meegenomen bij de eerstvolgende deployment van de webapplicatie. Projecten die falen, vallen dus in feite buiten de boot.

Dit hele proces lijkt efficiënt maar is in de praktijk niet werkbaar voor de teams:

  • De doorlooptijd voor het maken van een build duurt ontzettend lang omdat alle projecten op de gestelde kwaliteitseisen gecontroleerd moet worden. Vooral de e2e-testen nemen veel tijd in beslag. Over het algemeen duurt het proces zo’n 45 minuten.
  • Op het moment dat het project van een team niet voldoet aan de kwaliteitseisen, is het voor het team moeilijk te achterhalen wat er mis is in verband met de enorme hoeveelheid output van het build-proces.
  • Het build-proces wordt met een interval van 60 minuten gestart. Voor een projectteam duurt het dus relatief lang voordat het feedback krijgt op de kwaliteit van de code.
  • Omdat de build-server tijdens het build-proces enorm wordt belast, resulteert dit helaas vaak in een onstabiele build. De build moet opnieuw gestart worden en het proces begint weer van voor af aan.
Heel fijn dat iedereen hier elkaar wil helpen
Erik – Software Engineer en oud-afstudeerder

Onderzoek

Deze opdracht bestaat uit twee delen. Het eerste deel van de opdracht is: onderzoek hoe de problemen van de traditionele build opgelost kunnen worden. Kan de build bijvoorbeeld opgebroken worden in kleinere delen die parallel of doormiddel van streams uitgevoerd worden? Moet een project wel opnieuw gecontroleerd worden op de kwaliteitseisen als er in de tussentijd geen aanpassingen zijn gedaan? Kan de build niet gestart worden op het moment dat de ontwikkelaar een commit doet op het project? Hoe zorgen we ervoor dat teams eenvoudig inzicht krijgen in de resultaten? Zouden we de Maven-build-cycle kunnen toepassen op het build-proces? Het tweede deel van de opdracht is; het bouwen van een proof of concept op basis van het voorgaande onderzoek, waarbij dus aangetoond moet worden dat de nieuwe build efficiënter is.

Afstuderen bij Info Support

Sollicitatieprocedure

1

Kennismakingsgesprek

Je voert een kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs Werving & Selectie. Het geeft jou een beeld van Info Support en we kijken samen naar je achtergrond, werkervaring, vaardigheden, ambities en drijfveren.

2

E-assessment

Is er een wederzijdse klik, dan plannen we een selectiegesprek in. Ook ontvang je een uitnodiging voor een online assessment en onze Devskiller. Het e-assessment bestaat uit een cognitieve capaciteitentest, een persoonlijkheidsvragenlijst en een drijfveren test. De resultaten van het e-assessment en de Devskiller maken onderdeel uit van het selectiegesprek.

3

Selectiegesprek

Je voert het selectiegesprek met een van onze Business Unit Managers, een Technisch Screener en de Adviseur Werving & Selectie. Tijdens dit gesprek staan we stil bij je consultancy skills, persoonlijkheid en vakinhoudelijke kennis.

4

Contractondertekening

Na het selectiegesprek vindt een evaluatie van het gesprek plaats en koppelen we de uitkomst hiervan zo snel mogelijk aan je terug. Bij een positieve uitkomst, ontvang je van ons een contractaanbieding. Als je besluit in te gaan op de aanbieding, teken je jouw contract met een van onze directeuren. Als er geen aanbieding komt, lichten we je persoonlijk toe op welke gronden we tot die beslissing zijn gekomen.

Meld je aan voor deze opdracht

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.