Benodigde interesse(s)

  • Microsoft System Center Operations Manager of andere monitoring tools
  • Remote Desktop Services
  • IIS

Wat krijg je

  • Trainingen gericht op jouw afstudeertraject
  • Een uitdagende afstudeeropdracht
  • € 1000 vergoeding of € 500 en lease auto
  • Professionele begeleiding
  • Sparren met andere afstudeerders en collega’s
  • Twee vakantiedagen per maand

Wat je gaat doen

Zie jij jezelf de verschillende mogelijkheden voor het uitgebreid monitoren van de Hosted Services al onderzoeken om hier vervolgens een advies voor een standaard binnen de organisatie over te geven? Ga jij de werking middels een proof-of-concept, op basis van een Remote Desktop Services infrastructuur aantonen? Lees dan snel meer!

Omschrijving

De Unit Managed Services van Info Support verzorgt het beheer en onderhoud van de informatiesystemen van onze opdrachtgevers. Denk hierbij aan gehoste multi-tier omgevingen, (web)applicaties voor klanten, datawarehouse oplossingen en Remote Desktop services omgevingen.

Momenteel wordt er gebruik van verschillende monitoring-tools. Deze tools meten de technische werking van de informatiesystemen, maar doen weinig met zaken die de gebruikerservaringen meten, zoals performance (bijvoorbeeld inlogsnelheid, snelheid van applicaties/websites) en functionele werking (bijvoorbeeld het kunnen opstarten van een applicatie binnen een Remote Desktop omgeving).

Info Support zoekt een oplossing waarin de verstoringen van een dienst eenvoudig en tijdig (liefst proactief) kunnen bepalen, aanpakken en (automatisch) oplossen.

Ervaren collega’s die mijn opdracht interessant vonden, hielpen mij zelfs in hun vrije tijd
Berwout – Software Engineer en oud-afstudeerder

Onderzoek

Je onderzoekt de verschillende mogelijkheden voor het uitgebreid monitoren van de Hosted Services en het uitvoeren van automatische acties bij gedetecteerde fouten. Vervolgens geef je advies over een standaard binnen de organisatie (best practice). Denk bij monitoring onder andere aan ketenmonitoring van alle betrokken schakels (waaronder firewalls, database servers, etc.) en monitoring van de user experience (bijv. inlogsnelheden en het kunnen starten van applicaties).

Bij gedetecteerde fouten dienen geautomatiseerde acties uitgevoerd worden, zoals de server uit de productiefarm halen of additionele servers uitrollen. Een vast onderdeel na het oplossen van een verstoring moet het doorlopen van een testprocedure worden.

Je toont de werking aan middels een proof of concept , op basis van een Remote Desktop Services infrastructuur aan. Deze omgeving is complex en gebruikt veel technieken.

Afstuderen bij Info Support

Sollicitatieprocedure

1

Kennismakingsgesprek

Je voert een kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs Werving & Selectie. Het geeft jou een beeld van Info Support en we kijken samen naar je achtergrond, werkervaring, vaardigheden, ambities en drijfveren.

2

E-assessment

Is er een wederzijdse klik, dan plannen we een selectiegesprek in. Ook ontvang je een uitnodiging voor een online assessment en onze Devskiller. Het e-assessment bestaat uit een cognitieve capaciteitentest, een persoonlijkheidsvragenlijst en een drijfveren test. De resultaten van het e-assessment en de Devskiller maken onderdeel uit van het selectiegesprek.

3

Selectiegesprek

Je voert het selectiegesprek met een van onze Business Unit Managers, een Technisch Screener en de Adviseur Werving & Selectie. Tijdens dit gesprek staan we stil bij je consultancy skills, persoonlijkheid en vakinhoudelijke kennis.

4

Contractondertekening

Na het selectiegesprek vindt een evaluatie van het gesprek plaats en koppelen we de uitkomst hiervan zo snel mogelijk aan je terug. Bij een positieve uitkomst, ontvang je van ons een contractaanbieding. Als je besluit in te gaan op de aanbieding, teken je jouw contract met een van onze directeuren. Als er geen aanbieding komt, lichten we je persoonlijk toe op welke gronden we tot die beslissing zijn gekomen.

Meld je aan voor deze opdracht

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.