Benodigde interesse(s)

 • HBO
 • Software Architecture

Wat krijg je

 • Trainingen gericht op jouw afstudeertraject
 • Een uitdagende afstudeeropdracht
 • € 1000 vergoeding of € 500 en lease auto
 • Professionele begeleiding
 • Sparren met andere afstudeerders en collega’s
 • Twee vakantiedagen per maand

Wat je gaat doen

Wil jij meer dan alleen afstuderen, maar met je afstudeeropdracht ook echt impact maken voor verschillende van onze opdrachtgevers? Duik dan tijdens je afstudeerperiode in de wereld van ‘business rule engines’ en ‘workflow engines’ en laat met een Proof of Concept zien dat een eenvoudig bedrijfsproces in de gekozen engine gemodelleerd kan worden.

Omschrijving

Bij de bouw van administratieve toepassingen heeft de opdrachtgever vaak allerlei ingewikkelde business rules die van toepassing zijn. Het realiseren van dergelijke regels is niet altijd even gemakkelijk. Daarnaast is het moeilijk om de implementatie ervan te valideren samen met de opdrachtgever. Die kan immers (meestal) geen programmacode lezen en is bovendien niet (altijd) bekend met het technisch ontwerp en de architectuur van het te bouwen systeem. Bovendien kunnen dergelijke regels wijzigen, wat vaak allerlei aanpassingen aan de programmacode vereist op verschillende plaatsen in de codebase.

Om deze situatie het hoofd te bieden kan de inzet van een “business rule engine” of “workflow engine” overwogen worden. Daarmee bouw je geen complete applicatie, maar kunnen dergelijke regels wel eenvoudig geïmplementeerd worden en vaak ook grafisch weergegeven worden. Dit vergemakkelijkt de communicatie met de opdrachtgever. Een wijziging in de bedrijfsprocessen blijft nu beperkt tot een aanpassing in de configuratie van de gekozen engine.

Je kunt tijdens je afstuderen werken met de nieuwste technieken
Bram – Software Engineer en oud-afstudeerder

Onderzoek

Doe een vergelijkend onderzoek naar een beperkt aantal business rule engines en workflow engines. Let hierbij op:

 • integratie in (bestaande) software
 • aanroepen van externe componenten en systemen (bijv. web services, e-mails, message queues)
 • prijsstelling en licentie
 • uitbreidbaarheid
 • ondersteuning (zowel in documentatie als in tooling)

Uitgangspunt is een shortlist die in overleg met de opdrachtgever bepaald wordt.

Laat met een Proof of Concept zien dat een eenvoudig bedrijfsproces van Info Support in de gekozen engine gemodelleerd kan worden. Het gaat hierbij om het proces waarbij medewerkers van Info Support een tegemoetkoming van studiekosten kunnen aanvragen, bijvoorbeeld voor het volgen van een cursus of het bezoeken van een vakconferentie. Laat in de uitwerking ook zien dat het mogelijk is dit proces aan te bieden aan de medewerkers middels een web-applicatie.

Afstuderen bij Info Support

Sollicitatieprocedure

1

Kennismakingsgesprek

Je voert een kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs Werving & Selectie. Het geeft jou een beeld van Info Support en we kijken samen naar je achtergrond, werkervaring, vaardigheden, ambities en drijfveren.

2

E-assessment

Is er een wederzijdse klik, dan plannen we een selectiegesprek in. Ook ontvang je een uitnodiging voor een online assessment en onze Devskiller. Het e-assessment bestaat uit een cognitieve capaciteitentest, een persoonlijkheidsvragenlijst en een drijfveren test. De resultaten van het e-assessment en de Devskiller maken onderdeel uit van het selectiegesprek.

3

Selectiegesprek

Je voert het selectiegesprek met een van onze Business Unit Managers, een Technisch Screener en de Adviseur Werving & Selectie. Tijdens dit gesprek staan we stil bij je consultancy skills, persoonlijkheid en vakinhoudelijke kennis.

4

Contractondertekening

Na het selectiegesprek vindt een evaluatie van het gesprek plaats en koppelen we de uitkomst hiervan zo snel mogelijk aan je terug. Bij een positieve uitkomst, ontvang je van ons een contractaanbieding. Als je besluit in te gaan op de aanbieding, teken je jouw contract met een van onze directeuren. Als er geen aanbieding komt, lichten we je persoonlijk toe op welke gronden we tot die beslissing zijn gekomen.

Meld je aan voor deze opdracht

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.