Benodigde interesse(s)

  • HBO
  • Software Architecture

Wat krijg je

  • Trainingen gericht op jouw afstudeertraject
  • Een uitdagende afstudeeropdracht
  • € 1000 vergoeding of € 500 en lease auto
  • Professionele begeleiding
  • Sparren met andere afstudeerders en collega’s
  • Twee vakantiedagen per maand

Wat je gaat doen

Ben jij student Informatica en sta je op het punt van afstuderen? Ga jij het verschil maken voor een dochterbedrijf van Info Support? En durf je die uitdaging aan te gaan door te onderzoeken of er frameworks beschikbaar zijn om in een gehele keten alle ‘gelinkte’ services op beschikbaarheid te testen? Lees dan snel verder!

Omschrijving

De Vries WFM – dochter van Info Support – biedt verschillende interfaces met klanten. Daarbij kun je denken aan het aanleveren van Point of Sale (POS) data. Het is van wezenlijk belang dat deze services te allen tijde operationeel zijn. Hiervoor is een monitoring gewenst van ‘voordeur’ tot back-end. Het niet operationeel zijn van de services betekent namelijk potentieel een stand-still bij de klanten. Om de continuïteit te borgen is deze monitoring dus uitermate belangrijk.

Het is super prettig om met superslimme collega’s te werken
Thomas – BPM Consultant en oud-afstudeerder

Onderzoek

Je onderzoekt of er frameworks beschikbaar zijn om in een gehele keten alle ‘gelinkte’ services op beschikbaarheid te testen. Daarnaast maak je een selectie van het framework dat het beste aansluit op de architectuur die bij De Vries WFM gebruikt wordt. Je werkt dit vervolgens uit in een Proof of Concept.

Je gaat deze opdracht samen met iemand van Info Support verder uitwerken. Dit met als doel om tot een definitieve afstudeeropdracht, compleet met deliverables, te komen die bij jou past! Wij zien graag dat je afstudeerperiode een onvergetelijke tijd wordt en een mooie start van jouw carrière. Jouw ontwikkeling staat centraal en daar bieden we je bij Info Support alle ruimte voor!

Afstuderen bij Info Support

Sollicitatieprocedure

1

Kennismakingsgesprek

Je voert een kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs Werving & Selectie. Het geeft jou een beeld van Info Support en we kijken samen naar je achtergrond, werkervaring, vaardigheden, ambities en drijfveren.

2

E-assessment

Is er een wederzijdse klik, dan plannen we een selectiegesprek in. Ook ontvang je een uitnodiging voor een online assessment en onze Devskiller. Het e-assessment bestaat uit een cognitieve capaciteitentest, een persoonlijkheidsvragenlijst en een drijfveren test. De resultaten van het e-assessment en de Devskiller maken onderdeel uit van het selectiegesprek.

3

Selectiegesprek

Je voert het selectiegesprek met een van onze Business Unit Managers, een Technisch Screener en de Adviseur Werving & Selectie. Tijdens dit gesprek staan we stil bij je consultancy skills, persoonlijkheid en vakinhoudelijke kennis.

4

Contractondertekening

Na het selectiegesprek vindt een evaluatie van het gesprek plaats en koppelen we de uitkomst hiervan zo snel mogelijk aan je terug. Bij een positieve uitkomst, ontvang je van ons een contractaanbieding. Als je besluit in te gaan op de aanbieding, teken je jouw contract met een van onze directeuren. Als er geen aanbieding komt, lichten we je persoonlijk toe op welke gronden we tot die beslissing zijn gekomen.

Meld je aan voor deze opdracht

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.