Benodigde interesse(s)

  • WO
  • Data & Algorithms
  • Machine learning

Wat krijg je

  • Trainingen gericht op jouw afstudeertraject
  • Een uitdagende afstudeeropdracht
  • € 1000 vergoeding of € 500 en lease auto
  • Professionele begeleiding
  • Sparren met andere afstudeerders en collega’s
  • Twee vakantiedagen per maand

Wat je gaat doen

Voor organisaties in allerlei branches is personeelsplanning een terugkomende uitdaging. Om personeel te kunnen plannen is ten eerste een prognose nodig. De prognose is een voorspelling die zegt hoeveel productie de komende tijd gevraagd gaat worden. Ten tweede moet op basis van een prognose een voorspelling gemaakt worden hoeveel personeel nodig is om de gevraagde productie te kunnen realiseren. Vervolgens wordt personeel ingepland op basis van deze voorspellingen.

Omschrijving

Na afloop van de geplande periode wordt gemeten hoeveel personeel daadwerkelijk is ingezet en hoeveel productie is gerealiseerd. Deze gegevens kunnen weer gebruikt worden om toekomstige voorspellingen nauwkeuriger te maken.

Het is super prettig om met superslimme collega’s te werken
Thomas – BPM Consultant en oud-afstudeerder

Onderzoek

Info Support beschikt over datasets van personeelsplanningen die gebruikt kunnen worden voor dit project. Analyseer deze datasets. Onderzoek welke modellen gebruikt kunnen worden voor de verschillende voorspellingen.

Daarbij speelt een fundamenteel probleem. Namelijk dat registraties van gerealiseerde productie en personeelsinzet op basis van afdelingen is, terwijl prognoses op basis van normclusters zijn. Elke normcluster valt onder een afdeling en een afdeling bevat doorgaans meerdere normclusters.

Lever een onderzoek op dat het fundamentele probleem van afdelingen en normclusters nader bestudeert en suggereer een oplossing. Deze oplossing moet gebruik kunnen maken van de normclusters, ondanks dat de realisatie op afdelingsniveau plaatsvindt. Lever een analyse op van de datasets. Train voorspellende modellen voor de prognoses en valideer deze modellen.

Zorg er ook voor dat de voorspellende modellen opnieuw getraind worden op basis van nieuwe data. Zo kunnen de modellen leren van veranderingen door de tijd heen.

Afstuderen bij Info Support

Sollicitatieprocedure

1

Kennismakingsgesprek

Je voert een kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs Werving & Selectie. Het geeft jou een beeld van Info Support en we kijken samen naar je achtergrond, werkervaring, vaardigheden, ambities en drijfveren.

2

E-assessment

Is er een wederzijdse klik, dan plannen we een selectiegesprek in. Ook ontvang je een uitnodiging voor een online assessment en onze Devskiller. Het e-assessment bestaat uit een cognitieve capaciteitentest, een persoonlijkheidsvragenlijst en een drijfveren test. De resultaten van het e-assessment en de Devskiller maken onderdeel uit van het selectiegesprek.

3

Selectiegesprek

Je voert het selectiegesprek met een van onze Business Unit Managers, een Technisch Screener en de Adviseur Werving & Selectie. Tijdens dit gesprek staan we stil bij je consultancy skills, persoonlijkheid en vakinhoudelijke kennis.

4

Contractondertekening

Na het selectiegesprek vindt een evaluatie van het gesprek plaats en koppelen we de uitkomst hiervan zo snel mogelijk aan je terug. Bij een positieve uitkomst, ontvang je van ons een contractaanbieding. Als je besluit in te gaan op de aanbieding, teken je jouw contract met een van onze directeuren. Als er geen aanbieding komt, lichten we je persoonlijk toe op welke gronden we tot die beslissing zijn gekomen.

Meld je aan voor deze opdracht

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.