Benodigde interesse(s)

  • HBO
  • Security
  • TypeScript/NodeJS

Wat krijg je

  • Trainingen gericht op jouw afstudeertraject
  • Een uitdagende afstudeeropdracht
  • € 1000 vergoeding of € 500 en lease auto
  • Professionele begeleiding
  • Sparren met andere afstudeerders en collega’s
  • Twee vakantiedagen per maand

Wat je gaat doen

Hackers vinden steeds weer nieuwe manieren om systemen binnen te dringen. Een ‘nieuw’ security risico dat langzaam maar zeker meer wordt uitgebuit is: de developer infrastructuur. Hierbij wordt er ingebroken op de developer omgeving om zo malware in onze software te krijgen. De effecten van deze hacks zijn groot. Zelfs zo groot dat het vertrouwen in Open Source afneemt. Bij Info Support zijn we van mening dat hier iets aan gedaan moet worden. Ben jij het daarmee eens en draag jij graag een steentje bij aan secure NPM packages door een tool te ontwikkelen die ze vergelijkt met hun open source representatie en die zo malware kan detecteren?

Omschrijving

Enkele voorbeelden van de hacks waar we in de inleiding aan refereerden, zijn te lezen op hackernoon.com, YouTube en blog.sqreen.io. De effecten van deze hacks zijn groot. Zelfs zo groot dat het vertrouwen in Open Source afneemt. Een voorbeeld hiervan is te lezen op medium.com. Hier moeten we iets aan doen!

In deze opdracht focussen we op JavaScript development. Bij JavaScript projecten gebruiken we binnen Info Support vooral NodeJS. Hierbij maken we veelal gebruik van de Node Package Manager (NPM). Zo heeft een Angular project al gauw meer dan 2000 (!) NPM dependencies (en dependencies van dependencies). We willen voorkomen dat één van die NPM packages onze code infecteert met malware.

Als we kijken naar malware die verborgen zit in NPM packages, dan zien we een trend. De open source code (op Github) komt niet overeen met de code die op NPM is gepubliceerd. Als we een tool zouden hebben die kan garanderen dat de code op GitHub overeenkomt met die op NPM, dan kunnen we het risico op malware dus beperken.

Dit is echter niet eenvoudig. Zoals je weet, wordt de code die we schrijven vaak gecompileerd voordat we de code gebruiken. Bij JavaScript wordt de code niet gecompileerd, maar vaak wel ‘getranspileerd of ‘geminified’. De code komt dan uiteraard niet meer overeen met de NPM package. Hier moeten we dus iets op vinden.

Door NPM packages te vergelijken met hun open source representatie kunnen we achterhalen of er gesjoemeld is met de code. We willen weten in hoeverre dit haalbaar/schaalbaar is. Daarvoor willen we graag een Proof of Concept (PoC) zien om te bewijzen dat dit kan. Hiermee ga jij tijdens jouw onderzoek aan de slag.

Het is super prettig om met superslimme collega’s te werken
Thomas – BPM Consultant en oud-afstudeerder

Onderzoek

Je onderzoekt hoe een dergelijke tool zou kunnen werken. Hierbij is het belangrijk dat het systeem ‘waterdicht’ (of dichtbij waterdicht) is. Ook moeten we hier denken aan performance aspecten. Je ontwikkelt vervolgens een PoC. Die PoC moet voldoen aan de kwaliteitsstandaarden binnen Info Support. Bij voorkeur wordt deze ontwikkeld in TypeScript/NodeJS.

Je gaat deze opdracht samen met iemand van Info Support verder uitwerken. Dit met als doel om tot een definitieve afstudeeropdracht, compleet met deliverables, te komen die bij jou past! Wij zien graag dat je afstudeerperiode een onvergetelijke tijd wordt en een mooie start van jouw carrière. Jouw ontwikkeling staat centraal en daar bieden we je bij Info Support alle ruimte voor!

Afstuderen bij Info Support

Sollicitatieprocedure

1

Kennismakingsgesprek

Je voert een kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs Werving & Selectie. Het geeft jou een beeld van Info Support en we kijken samen naar je achtergrond, werkervaring, vaardigheden, ambities en drijfveren.

2

E-assessment

Is er een wederzijdse klik, dan plannen we een selectiegesprek in. Ook ontvang je een uitnodiging voor een online assessment en onze Devskiller. Het e-assessment bestaat uit een cognitieve capaciteitentest, een persoonlijkheidsvragenlijst en een drijfveren test. De resultaten van het e-assessment en de Devskiller maken onderdeel uit van het selectiegesprek.

3

Selectiegesprek

Je voert het selectiegesprek met een van onze Business Unit Managers, een Technisch Screener en de Adviseur Werving & Selectie. Tijdens dit gesprek staan we stil bij je consultancy skills, persoonlijkheid en vakinhoudelijke kennis.

4

Contractondertekening

Na het selectiegesprek vindt een evaluatie van het gesprek plaats en koppelen we de uitkomst hiervan zo snel mogelijk aan je terug. Bij een positieve uitkomst, ontvang je van ons een contractaanbieding. Als je besluit in te gaan op de aanbieding, teken je jouw contract met een van onze directeuren. Als er geen aanbieding komt, lichten we je persoonlijk toe op welke gronden we tot die beslissing zijn gekomen.

Meld je aan voor deze opdracht

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.