Benodigde interesse(s)

 • HBO
 • Data & Algorithms
 • Cloud
 • SQL

Wat krijg je

 • Trainingen gericht op jouw afstudeertraject
 • Een uitdagende afstudeeropdracht
 • € 1000 vergoeding of € 500 en lease auto
 • Professionele begeleiding
 • Sparren met andere afstudeerders en collega’s
 • Twee vakantiedagen per maand

Wat je gaat doen

NoSQL wordt gebruikt als verzamelnaam voor databasetechnologieën die niet relationeel zijn zoals een RDBMS. Hier worden vier technologieën onderscheiden: Key/Value, DocumentDB, Column Family en Graph. In use cases worden databases die hieronder vallen altijd gebruikt voor OLTP doeleinden. Jij gaat de mogelijkheden onderzoeken om NoSQL Databases te gebruiken in een DWH omgeving!

Omschrijving

Is dat daadwerkelijk wel zo? In een datawarehouse omgeving heb je vaak meerdere lagen met databases. Deze databases hebben verschillende rollen en vereisen andere eigenschappen. Het is te makkelijk om te zeggen dat NoSQL databases alleen maar als bron kunnen dienen voor een DWH.

Een file-storage zoals Hadoop valt buiten de scoop. Dit wordt niet gezien als een NoSQL opslag. Voor een belangrijk deel omdat we bij Hadoop praten over batch-processen en bij NoSQL over OLTP systemen. Hadoop is daarnaast niet goed te vergelijken met een Data Warehouse. Een Data Warehouse is een gestructureerde (schone) omgeving en voldoet daarmee aan schema-on-write. Hadoop is bedoeld als schema-on-read waarbij niet uitmaakt welke data wordt opgeslagen. In huidige architecturen zie je beide omgevingen naast elkaar leven.

Heel fijn dat iedereen hier elkaar wil helpen
Erik – Software Engineer en oud-afstudeerder

Onderzoek

Onderzoek de mogelijkheden om NoSQL databases te gebruiken in een DWH omgeving. Hierbij moet gekeken worden naar alle vier de technologieën. Houd rekening met de verschillende lagen binnen een DWH architectuur. Dit kan bijvoorbeeld zijn als staging, historische laag, DWH of Data Mart.Per technologie moet duidelijk worden hoe dit past in een DWH omgeving, maar niet als bron. Daarna moet er een PoC worden ontwikkeld met een complete DWH omgeving waar tenminste één van de technologiën wordt gebruikt. Dit betekent dat er een ETL-proces moet worden opgezet die de data door de verschillende lagen heen brengt. De data moet uiteindelijk zichtbaar worden in een rapport/analyse tool. Waar in de DWH architectuur een NoSQL database(s) wordt gepositioneerd staat vooraf open. Uiteraard komt de onderbouwing voort uit het eerdere onderzoek.

Afstuderen bij Info Support

Sollicitatieprocedure

1

Kennismakingsgesprek

Je voert een kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs Werving & Selectie. Het geeft jou een beeld van Info Support en we kijken samen naar je achtergrond, werkervaring, vaardigheden, ambities en drijfveren.

2

E-assessment

Is er een wederzijdse klik, dan plannen we een selectiegesprek in. Ook ontvang je een uitnodiging voor een online assessment en onze Devskiller. Het e-assessment bestaat uit een cognitieve capaciteitentest, een persoonlijkheidsvragenlijst en een drijfveren test. De resultaten van het e-assessment en de Devskiller maken onderdeel uit van het selectiegesprek.

3

Selectiegesprek

Je voert het selectiegesprek met een van onze Business Unit Managers, een Technisch Screener en de Adviseur Werving & Selectie. Tijdens dit gesprek staan we stil bij je consultancy skills, persoonlijkheid en vakinhoudelijke kennis.

4

Contractondertekening

Na het selectiegesprek vindt een evaluatie van het gesprek plaats en koppelen we de uitkomst hiervan zo snel mogelijk aan je terug. Bij een positieve uitkomst, ontvang je van ons een contractaanbieding. Als je besluit in te gaan op de aanbieding, teken je jouw contract met een van onze directeuren. Als er geen aanbieding komt, lichten we je persoonlijk toe op welke gronden we tot die beslissing zijn gekomen.

Meld je aan voor deze opdracht

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.