Wetenschappelijk afstuderen binnen Info Support Research

Je staat op het punt je universitaire studie af te ronden met een thesis. Een mooie kans om je wetenschappelijke studie te bekronen met een interessant en relevant onderzoek dat de toekomst mede vormgeeft. Bij Info Support helpen we je vanuit onze ‘Info Support Research Community’ daar graag bij en zorgen we er samen voor dat jouw afstudeerperiode een onvergetelijke tijd wordt en een mooie start is van je carrière!

Binnen ‘Info Support Research’ wordt wetenschappelijk onderzoek continu gestimuleerd en gefaciliteerd, met als doel om voorop te blijven lopen binnen thema’s die onze toekomst mede gaan bepalen. Denk aan Artificial Intelligence, Internet of Things, Software Architecture en Software Methodologies. Met jouw onderzoek lever je een belangrijke bijdrage aan onze Thought Leadership positie binnen een van deze domeinen en breng je het kennisniveau van onze professionals naar een hoger niveau. Kiezen voor ‘Info Support Research’ is kiezen voor samen met gepassioneerde gelijkgestemden bezig zijn met wetenschappelijk onderzoek; tijdens en desgewenst na je afstuderen.

Afstuderen als onderdeel van een uitdagende carrière

Wetenschappelijk afstuderen bij Info Support gaat verder dan een relevant en geslaagd onderzoek. Al tijdens je afstudeerperiode denk je met het Head of Research na over de vraag welke bijdrage jij straks wilt leveren aan de wereld om ons heen. Samen onderzoeken we wat het beste bij jou past en binnen welke omgeving je echt van toegevoegde waarde kan zijn.

Vorming van je WO-onderzoek

Info Support denkt graag met jou en je scriptiebegeleider mee om tot een opdracht te komen die bij jou past en waarbij een win-win de insteek is. De opdracht kan op de volgende twee manieren tot stand komen:

1. Je kiest een WO-opdracht binnen onze Research Ambitions

De onderzoeksvraagstukken die we binnen Info Support kennen, komen voort uit onze Info Support Research Community. Vraagstukken die leven bij onze IT specialisten en bij klanten. Hierdoor kun je er vanuit gaan dat het onderzoek dat jij gaat uitvoeren relevant is en dat jij hiermee een bijdrage kunt leveren aan het bedrijfsleven.

2. Je bepaalt zelf het onderwerp van je afstudeeropdracht en legt deze ter beoordeling voor aan je scriptiebegeleider van de universiteit aan Info Support.

Wij juichen creativiteit en eigen initiatief bij onze medewerkers en afstudeerders van harte toe. Heb jij ideeën voor interessante onderwerpen, waar je Info Support en haar klanten verder mee kunt brengen of die een belangrijke toevoeging doen aan de toolset van de echte Software Craftsman ? Je afstudeeronderzoek mag zo vernieuwend zijn als jij wil. Afstudeerthema’s waar je aan kunt denken en waarin je volop begeleiding kunt verwachten zijn Artificial Intelligence, Internet of Things, Software Architecture en Software Methodologies. Dit betreffen tevens de Research Area’s binnen onze Research Community, waar jij tijdens je afstudeerperiode deel van uitmaakt.

Begeleiding

Tijdens je afstudeerperiode krijg je intensieve ondersteuning en kundige begeleiding van zowel een algemeen begeleider als procesbegeleider. Zij helpen je om tot een relevant onderzoek te komen die bij jou past en staan tijdens de uitvoering van je onderzoek altijd voor je klaar. Daarnaast word je vanuit de Info Support Research Community en daarbuiten omringd door professionals die graag vanuit hun expertise en ervaring met je meedenken of inhoudelijke vragen beantwoorden. Uiteraard laten zij zich ook graag door jou inspireren en kunnen zij jouw theorieën en conclusies direct in de praktijk toetsen.

Opdrachten op het gebied van Wetenschappelijk Onderzoek

afstudeeropdracht

Normcluster analyse

Voor organisaties in allerlei branches is personeelsplanning een terugkomende uitdaging. Om personeel te kunnen plannen is ten eerste een prognose nodig. De prognose is een voorspelling die zegt hoeve…

afstudeeropdracht

Personeelsplanning voorspellen

Voor retailers in allerlei branches is personeelsplanning een terugkomende uitdaging. Om personeel te kunnen plannen wordt ten eerste een prognose gebruikt. De prognose is een voorspelling die zegt ho…

afstudeeropdracht

Meten en voorspellen van klanttevredenheid op basis van feedback

Info Support beheert vanuit de afdelingen Managed Services en Professional Development Center (PDC) omgevingen voor verschillende klanten. De klantervaring is van groot belang voor het behoud van klan…

afstudeeropdracht

Profielanalyse van bedrijven op basis van publieke gegevens

Info Support beheert vanuit de afdelingen Managed Services en Professional Development Center (PDC) omgevingen voor verschillende klanten. De klantervaring is van groot belang voor het behoud van klan…