Benodigde interesse(s)

 • HBO
 • Data & Algorithms
 • SQL
 • .NET

Wat krijg je

 • Trainingen gericht op jouw afstudeertraject
 • Een uitdagende afstudeeropdracht
 • € 1000 vergoeding of € 500 en lease auto
 • Professionele begeleiding
 • Sparren met andere afstudeerders en collega’s
 • Twee vakantiedagen per maand

Wat je gaat doen

Heb jij een passie voor Big Data en Business Intelligence? Dan is dit dé opdracht voor jou. Je gaat op basis van de combinatie van Microsoft SQL Server en SharePoint of Power BI een écht collaboratief BI platform maken, waarin iedereen rapportages en analyses kan maken, maar ook kan linken, delen en reageren!

Omschrijving

Veel Business Intelligence oplossingen (rapportages en analyses) worden vanuit een centrale IT afdeling gemaakt en aangeboden. Gebruikers van deze BI oplossingen zijn echter steeds meer gewend ook zelf informatie te produceren, bijv. via laagdrempelige sociale media zoals Facebook. Informatie die vervolgens geliked en gedeeld kan worden. En waar ook gereageerd kan worden op de informatie als geheel of op de inhoud. Dit maakt het interessant te kijken naar de mogelijkheden om kenniswerkers zelf rapportages en analyses te laten maken die ze op een Facebook-achtige manier kunnen delen met collega’s die ze vervolgens weer kunnen delen en liken. Hiermee introduceer je tevens een vorm van crowd sourcing. In plaats van afhankelijk te zijn van een kleine groep deskundigen die informatie voor de massa maken, zet je de massa in om informatie te maken.

Heel fijn dat iedereen hier elkaar wil helpen
Erik – Software Engineer en oud-afstudeerder

Onderzoek

Leveranciers van BI tools, zoals Microsoft, bieden al mogelijkheden voor ‘self service’ BI. Kenniswerkers kunnen zelf rapportages en analyses maken en die via een collaboratietool beschikbaar stellen aan collega’s. Microsoft biedt bijvoorbeeld veel mogelijkheden in cloud aanbod Power BI of SharePoint voor on-premises oplossingen. Mogelijkheden die het écht collaborative maken, ontbreken echter vaak. Naast iets zelf maken en beschikbaar stellen aan een ander, zijn veel gebruikers van social media bijvoorbeeld gewend aan het makkelijk delen van iets wat je zelf niet gemaakt hebt, maar wel interessant vindt. Voor self service BI, kun je dan denken aan een interessante rapportage die je tegenkomt en die je met één druk op de knop wilt delen met andere collega’s. Rekening houden met informatiebeveiliging, is natuurlijk wel een aandachtspunt bij een dergelijke mogelijkheid. Ook is het met de standaard oplossingen hooguit mogelijk te reageren op een rapport of analyse als geheel, maar meestal niet op de inhoud. Vaak zijn standaard producten in meer of mindere mate goed aan te passen. Dat geldt in het bijzonder voor Microsoft producten. De opdracht is dan ook om op basis van de combinatie van Microsoft SQL Server en SharePoint of Power BI een écht collaboratief BI platform te maken waarin iedereen rapportages en analyses kan maken, kan delen, kan liken, er op kan reageren, op de inhoud kan reageren, etc. De nadruk in deze opdracht ligt vooral op dit laatste stuk: hoe kun je reageren op de inhoud van informatie (dashboards of rapportages) en hoe sla je deze reacties op zodat ze ook weer terug te vinden zijn.

Afstuderen bij Info Support

Sollicitatieprocedure

1

Kennismakingsgesprek

Je voert een kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs Werving & Selectie. Het geeft jou een beeld van Info Support en we kijken samen naar je achtergrond, werkervaring, vaardigheden, ambities en drijfveren.

2

E-assessment

Is er een wederzijdse klik, dan plannen we een selectiegesprek in. Ook ontvang je een uitnodiging voor een online assessment en onze Devskiller. Het e-assessment bestaat uit een cognitieve capaciteitentest, een persoonlijkheidsvragenlijst en een drijfveren test. De resultaten van het e-assessment en de Devskiller maken onderdeel uit van het selectiegesprek.

3

Selectiegesprek

Je voert het selectiegesprek met een van onze Business Unit Managers, een Technisch Screener en de Adviseur Werving & Selectie. Tijdens dit gesprek staan we stil bij je consultancy skills, persoonlijkheid en vakinhoudelijke kennis.

4

Contractondertekening

Na het selectiegesprek vindt een evaluatie van het gesprek plaats en koppelen we de uitkomst hiervan zo snel mogelijk aan je terug. Bij een positieve uitkomst, ontvang je van ons een contractaanbieding. Als je besluit in te gaan op de aanbieding, teken je jouw contract met een van onze directeuren. Als er geen aanbieding komt, lichten we je persoonlijk toe op welke gronden we tot die beslissing zijn gekomen.

Meld je aan voor deze opdracht

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Toegestane bestandstypen: docx, doc, txt, pdf, Max. bestandsgrootte: 8 MB.