Benodigde interesse(s)

 • HBO
 • Infrastructure
 • IoT
 • Security

Wat krijg je

 • Trainingen gericht op jouw afstudeertraject
 • Een uitdagende afstudeeropdracht
 • € 1000 vergoeding of € 500 en lease auto
 • Professionele begeleiding
 • Sparren met andere afstudeerders en collega’s
 • Twee vakantiedagen per maand

Wat je gaat doen

Sta jij op het punt om af te studeren voor de opleiding Informatica? En heb je een passie voor Internet of Things? Zie jij het als een uitdaging om je tijdens je afstudeeropdracht te verdiepen in de beheerkant ervan en in de securityproblemen die IoT met zich meebrengt? Dan is deze opdracht iets voor jou!

Omschrijving

The Internet of Things wordt vaak de 3rd wave of computing genoemd; dit gaat gepaard met een explosie aan allerhande edge devices, die op één of andere manier onderdeel zijn van het internet. Deze enorme hoeveelheid edge devices herintroduceren aloude beheer- en security problemen op een nieuwe manier. Hoe rol je updates uit? Hoe houd je ‘Things’ secure? Hoe ga je om met End-of-Life? Wat doe je als je er remote niet meer bij komt?

Tijdens jouw afstudeeropdracht ga jij hiermee aan de slag!

Je kunt tijdens je afstuderen werken met de nieuwste technieken
Bram – Software Engineer en oud-afstudeerder

Onderzoek

Tijdens jouw afstudeeronderzoek onderzoek je en bedenk je strategieën hoe je remote IoT-devices het beste kunt updaten. Je neemt hierbij vragen mee als: welke mechanismes zijn er al? Hoe goed zijn die en waar zitten de uitdagingen? Denk bijvoorbeeld aan PKI onderhoud (waarbij je bijvoorbeeld je CA moet vervangen en al je IoT devices voorzien moeten worden van een nieuw root certificate). Denk daarbij ook aan andere zaken, die bij fleetmanagement komen kijken.

Daarnaast breng je in kaart wat je moet organiseren, om een ‘verloren’ fleet weer onder controle te krijgen. Bedenk ook strategieën en technieken voor een fall back. Je werkt een scenario uit en demonstreert dit aan de hand van een Proof of Concept.

Je gaat deze opdracht samen met iemand van Info Support verder uitwerken. Dit met als doel om tot een definitieve afstudeeropdracht, compleet met deliverables, te komen die bij jou past! Wij zien graag dat je afstudeerperiode een onvergetelijke tijd wordt en een mooie start van jouw carrière. Jouw ontwikkeling staat centraal en daar bieden we je bij Info Support alle ruimte voor!

Afstuderen bij Info Support

Sollicitatieprocedure

1

Kennismakingsgesprek

Je voert een kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs Werving & Selectie. Het geeft jou een beeld van Info Support en we kijken samen naar je achtergrond, werkervaring, vaardigheden, ambities en drijfveren.

2

E-assessment

Is er een wederzijdse klik, dan plannen we een selectiegesprek in. Ook ontvang je een uitnodiging voor een online assessment en onze Devskiller. Het e-assessment bestaat uit een cognitieve capaciteitentest, een persoonlijkheidsvragenlijst en een drijfveren test. De resultaten van het e-assessment en de Devskiller maken onderdeel uit van het selectiegesprek.

3

Selectiegesprek

Je voert het selectiegesprek met een van onze Business Unit Managers, een Technisch Screener en de Adviseur Werving & Selectie. Tijdens dit gesprek staan we stil bij je consultancy skills, persoonlijkheid en vakinhoudelijke kennis.

4

Contractondertekening

Na het selectiegesprek vindt een evaluatie van het gesprek plaats en koppelen we de uitkomst hiervan zo snel mogelijk aan je terug. Bij een positieve uitkomst, ontvang je van ons een contractaanbieding. Als je besluit in te gaan op de aanbieding, teken je jouw contract met een van onze directeuren. Als er geen aanbieding komt, lichten we je persoonlijk toe op welke gronden we tot die beslissing zijn gekomen.

Meld je aan voor deze opdracht

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.