Benodigde interesse(s)

  • HBO
  • .NET
  • Software Architecture

Wat krijg je

  • Trainingen gericht op jouw afstudeertraject
  • Een uitdagende afstudeeropdracht
  • € 1000 vergoeding of € 500 en lease auto
  • Professionele begeleiding
  • Sparren met andere afstudeerders en collega’s
  • Twee vakantiedagen per maand

Wat je gaat doen

Zie jij jezelf al onderzoeken of de huidige Pact (bedacht om compatibiliteit tussen consumers en providers te valideren) .NET implementatie zich leent om uitgebreid te worden en of dit werkt wanneer je een EventBus gebruikt, zoals RabbitMQ? Lees dan snel meer over deze afstudeeropdracht!

Omschrijving

Bij al onze klanten worden de systemen die we bouwen opgetrokken uit meerdere services. Soms is dat nog een Service Oriented Architecture waarbij de contracten voor het verzenden en ontvangen van data vastgelegd zijn in een Canonical Schema. Steeds vaker zal daarvoor een Micro Services architectuur voor worden ingezet, waarbij wellicht gecommuniceerd wordt over een Event Bus. In zo’n omgeving weet je niet altijd wie de afnemers zijn en is het daardoor lastig te bepalen welke data je moet delen. Consumer-Driven Contracts zou hier een oplossing kunnen bieden. De compatibiliteit tussen providers en consumers kan dan worden gevalideerd met een tool als ‘Pact’.

Pact is bedacht om compatibiliteit tussen consumers en providers te valideren. Bij Pact bepalen consumers de informatie die ze nodig hebben. Vanuit een test bij de client wordt een request gestart die wordt opgevangen en opgeslagen door een mock provider. Vanuit de test geef je een verwacht resultaat terug. Bij het testen van de provider wordt juist vanuit de test een request naar de provider gestuurd en wordt het resultaat opgevangen en opgeslagen. Tot slot worden de verwachtingen en resultaten vergeleken en wordt gecontroleerd of deze compatibel zijn.

Dit zou goed moeten werken in een landschap waar REST gebruikt wordt. Helaas is er nog niets wanneer je een EventBus gebruikt zoals RabbitMQ.

In de officiële Pact specificatie is hier met de laatste release wel ondersteuning aan toegevoegd, maar in de implementatie voor .NET is dit (nog) niet verwerkt.

 

.NET

PactNet is currently compliant to Pact Specification Version 1.1.

Head to the .NET Pact website to get started using Pact in .NET (C#).

Ervaren collega’s die mijn opdracht interessant vonden, hielpen mij zelfs in hun vrije tijd
Berwout – Software Engineer en oud-afstudeerder

Onderzoek

Consumer Driven Contracts is het keyword. Maar zonder validatie op de compatibiliteit is er te weinig garantie op het correct samenwerken van verschillende deelsystemen. Jij gaat onderzoeken of de huidige Pact .NET implementatie zich leent om uitgebreid te worden. Je voert dit vervolgens uit of komt met een alternatieve oplossing.

Je gaat deze opdracht samen met iemand van Info Support verder uitwerken. Dit met als doel om tot een definitieve afstudeeropdracht, compleet met deliverables, te komen die bij jou past! Wij zien graag dat je afstudeerperiode een onvergetelijke tijd wordt en een mooie start van jouw carrière. Jouw ontwikkeling staat centraal en daar bieden we je bij Info Support alle ruimte voor!

Afstuderen bij Info Support

Sollicitatieprocedure

1

Kennismakingsgesprek

Je voert een kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs Werving & Selectie. Het geeft jou een beeld van Info Support en we kijken samen naar je achtergrond, werkervaring, vaardigheden, ambities en drijfveren.

2

E-assessment

Is er een wederzijdse klik, dan plannen we een selectiegesprek in. Ook ontvang je een uitnodiging voor een online assessment en onze Devskiller. Het e-assessment bestaat uit een cognitieve capaciteitentest, een persoonlijkheidsvragenlijst en een drijfveren test. De resultaten van het e-assessment en de Devskiller maken onderdeel uit van het selectiegesprek.

3

Selectiegesprek

Je voert het selectiegesprek met een van onze Business Unit Managers, een Technisch Screener en de Adviseur Werving & Selectie. Tijdens dit gesprek staan we stil bij je consultancy skills, persoonlijkheid en vakinhoudelijke kennis.

4

Contractondertekening

Na het selectiegesprek vindt een evaluatie van het gesprek plaats en koppelen we de uitkomst hiervan zo snel mogelijk aan je terug. Bij een positieve uitkomst, ontvang je van ons een contractaanbieding. Als je besluit in te gaan op de aanbieding, teken je jouw contract met een van onze directeuren. Als er geen aanbieding komt, lichten we je persoonlijk toe op welke gronden we tot die beslissing zijn gekomen.

Meld je aan voor deze opdracht

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.